Sabine Vandingenen

Connectie en communicatie

 

Soms daagt het leven ons uit. Vaak draagt ook dat weer kansen in zich om een ander of rijker pad te bewandelen. Bewust of uit noodzaak. Zo kantelde ik stapsgewijs van hoofd naar meer samenwerking met mijn hart en buik. Van denken en doen naar meer voelen, begrenzen en gronden.

Als advocaat, juridisch trainer en HR-consultant functioneerde ik jarenlang vanuit mijn communicatieve talenten, sterke wilskracht en geconditioneerde gedragspatronen. Door een burn-out en chronische ziekte viel mijn carrière stil en toonde het leven mij een spiegel. In die tijd werd ik diep geraakt door het gedachtegoed van Verbindende/Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Dat bracht me meer bewustzijn en een levenswijze die veiligheid en verbinding biedt in het contact met mezelf en de ander.

Ik kwam thuis in mezelf en kreeg weer connectie met mijn gevoelens, lichaam en behoeften. Zo leer en evolueer ik nog steeds om meer bewust, bezield en belichaamd te zijn, in lijn met wie ik van nature ben. Om perfectie te transformeren naar mildheid en authentieke connectie. Om mijn unieke plek in deze wereld in te nemen. Sterk in verbinding, zacht in mijn kracht. Als mens, trainer, coach, bemiddelaar en facilitator.

Evenwicht

 

Ik omarm nu in mezelf het rijke evenwicht tussen:

  • denken en voelen
  • sensitiviteit en stevigheid
  • vertragen en vooruitgaan
  • bezieling en professionaliteit
  • woorden geven en empathisch luisteren

Vanuit die balans bied ik rust en breng ik individuen, koppels, collega’s en teams naar de essentie, hun essentie. Dat wat ertoe doet. Wat gezien, gehoord, gezegd of gevoeld wil worden. Ik doe niet zozeer, ik ben (er) vooral. Als een veilige bron en haven. Waar ze kunnen aanmeren bij zichzelf en elkaar. En in vertrouwen weer kunnen uitvaren. Met nieuwe bagage en inzichten.

De balans en kracht in mezelf vind ik vooral terug in contact met de natuur, op de yogamat of dansvloer, tijdens het boksen en in oprechte gesprekken met onbekenden of gelijkgestemden.

Levenslang groeien

 

Ik voed me graag met opleidingen, professionele literatuur, intervisie- en supervisie-momenten.

Zo blijf ook ik groeien als mens.

Hier vind je een overzicht van relevante opleidingen:

  • diverse opleidingen en bijscholingen tot erkend conflictbemiddelaar in arbeidsrelaties sinds 2011 (voornamelijk bij Mediv)
  • diverse opleidingen en langdurige trajecten tot coach en trainer in Verbindende Communicatie sinds 2015 (bij nationaal en internationaal gecertificeerde trainers)
  • opleiding natuurcoaching (bij Coach Clinic)
  • de polyvagaal theorie (o.a bij Ankie Kühne, Burn-Out Academy, dr. Luc Swinnen)
  • diverse basisopleidingen in stressresponsen en lichaamsgerichte traumaheling (bij Coach Clinic, Open Mind, Maggie Kline, DialoogPlus)
  • wholebody focusing (bij Saren Swinnen van Ruimte voor Bezieling)