ALGEMENE VOORWAARDEN SABINE VANDINGENEN

Versie 01/02/2024

Hieronder vind je de afspraken terug die SABINE VANDINGENEN met jou wil maken. SABINE VANDINGENEN vindt het belangrijk om hierover transparant en duidelijk te zijn. Deze afspraken zijn dynamisch en kunnen evolueren. Er wordt dan ook bij elke inschrijving gevraagd om deze te lezen en goed te keuren.

 

Artikel 1. Toepassingsgebied

Je bezoekt de website van éénmanszaak SABINE VANDINGENEN, gevestigd op Mechelbaan 16 te 2801 Heffen (ondernemingsnummer BE0672.886.426).

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elk gebruik van de website van SABINE VANDINGENEN en alle diensten en/of producten die via deze website worden aangeboden.

Door deze website te bezoeken en te gebruiken, bevestig je dat je deze Algemene Voorwaarden hebt gelezen en goedgekeurd.

Jij bent verantwoordelijk voor het verstrekken van juiste en volledige gegevens bij het gebruik van deze website en/of de aangeboden diensten of producten.

 

Artikel 2. Inhoud

SABINE VANDINGENEN geeft via deze website informatie over haar dienstenaanbod.

SABINE VANDINGENEN behoudt zich het recht voor om deze website en de inhoud ervan te allen tijde te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Er is veel zorg besteed aan de inhoud van deze website. SABINE VANDINGENEN streeft ernaar om correcte en actuele informatie te verstrekken op haar website, maar biedt geen garanties met betrekking tot de juistheid, volledigheid, of actualiteit van de inhoud.

De website kan links bevatten naar andere websites of bronnen die niet worden beheerd door SABINE VANDINGENEN. SABINE VANDINGENEN is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor de inhoud of beschikbaarheid van deze websites of bronnen.

Het is aangeraden om op elke website die je bezoekt het privacybeleid en de algemene voorwaarden te lezen.

 

Artikel 3. De betaling van facturen

De facturen zijn betaalbaar binnen de termijn zoals bepaald op de factuur en alleszins voor aanvang van de opleiding.

Alle klachten m.b.t. de factuur moeten SABINE VANDINGENEN binnen de 8 kalenderdagen na de factuurdatum schriftelijk bereiken en dit door middel van een e-mail naar welkom@sabinevandingenen.be, waarvan de ontvangst door SABINE VANDINGENEN moet worden bevestigd. Na deze termijn is de klacht onontvankelijk.

Bij laattijdige betaling van facturen, zal SABINE VANDINGENEN de volgende stappen ondernemen:

  • SABINE VANDINGENEN zal eerst kosteloos een herinneringsmail sturen of telefonisch contact met je opnemen om het hierover te hebben.
  • Eventueel volgt er een 2e ingebrekestelling via email of aangetekende brief. Hiervoor kan een kost worden aangerekend van 7,50 euro vermeerderd met de op het ogenblik van de verzending geldende portokosten.
  • Vanaf de derde werkdag na verzending per post of vanaf de kalenderdag na de eerste herinneringsmail, volgt een respijttermijn van 14 kalenderdagen. Wanneer er binnen de 14 dagen wordt betaald, worden er geen extra kosten of interesten aangerekend.
  • Indien er niet wordt betaald binnen deze 14 dagen en de klant een particuliere consument is, zal een interest verschuldigd zijn aan de rentevoet conform de Wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties (i.e. de referentie-interestvoet vermeerderd met acht procentpunten, zoals gedefinieerd door artikel 2 van die wet).
  • Tevens zal in dat geval een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd zijn als volgt:
    • 20,00 euro als het verschuldigde saldo lager dan of gelijk is aan 150,00 euro;
    • 30,00 euro vermeerderd met 10% van het verschuldigde bedrag op de schijf tussen 150,01 en 500,00 euro als het verschuldigde saldo tussen 150,01 en 500,00 euro is;
    • 65,00 euro vermeerderd met 5% van het verschuldigde bedrag op de schijf boven 500,00 euro met een maximum van 2.000,00 euro als het verschuldigde saldo hoger dan 500,00 euro is.
  • Dit alles betreft de kosten van minnelijke invordering. Daarnaast blijft onverminderd het recht bestaan op vergoeding van de kosten van gerechtelijke invordering zoals gerechtskosten (waaronder de toepasselijke rechtsplegingsvergoeding) en uitvoeringskosten.

 

Artikel 4. Intellectuele eigendom

Alle inhoud en onderdelen van de website van SABINE VANDINGENEN (inclusief maar niet beperkt tot bijvoorbeeld teksten, afbeeldingen, logo’s, software, foto’s, video’s ed) zijn eigendom van SABINE VANDINGENEN en worden beschermd door het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten.

Het is verboden om op eender welke manier enige van deze onderdelen (gedeeltelijk of in een gewijzigde vorm) te gebruiken, te reproduceren, weer te geven, bekend te maken, te verwijderen, aan te passen enzovoort zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van SABINE VANDINGENEN.

 

Artikel 5. Aansprakelijkheid

SABINE VANDINGENEN is niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, incidentele, gevolg-, speciale, of andere schade die voortvloeit uit het gebruik van deze website of de onmogelijkheid om deze website te gebruiken. Zoals bv. computervirussen, beschadigde bestanden, verlies van programma’s of andere gegevens, indirecte schade, gederfde winst enzovoort.

SABINE VANDINGENEN is niet verantwoordelijk voor enige schade veroorzaakt door technische problemen, onderbrekingen of onbeschikbaarheid van haar website.

 

Artikel 6. Wijzigingen en Beëindiging

SABINE VANDINGENEN behoudt zich het recht voor om deze Algemene Voorwaarden op elk moment te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. De gewijzigde voorwaarden zullen van kracht worden vanaf het moment van publicatie op de website.

SABINE VANDINGENEN kan op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving de website of een deel daarvan beëindigen, opschorten of wijzigen.

 

Artikel 7. Toepasselijk Recht en Geschillen

Neem bij vragen of opmerkingen over deze Algemene Voorwaarden altijd eerst contact op met SABINE VANDINGENEN via welkom@sabinevandingenen.be of via brief.

We engageren ons beiden om in eerste instantie constructief, open en eerlijk met elkaar in dialoog te gaan met het oog op het vinden van een oplossing die voor beiden werkt.

Als blijkt dat een gesprek met elkaar niet meer zou kunnen om welke reden dan ook of wanneer we geen onderling akkoord bereiken, dan zullen we een erkend bemiddelaar aanstellen om samen met hem/haar naar een oplossing te werken. We engageren ons om minstens 2 volwaardige sessies te doorlopen bij deze bemiddelaar, alvorens er eventuele stappen worden genomen naar een Rechtbank om het geschil te laten beslechten. De kosten van deze bemiddeling worden gelijk verdeeld tussen ons.

Indien het aangegane bemiddelingsproces niet resulteert in een oplossing voor het conflict, dan kan het worden voorgelegd aan de bevoegde Rechtbank ter beslechting. De Rechtbank van het arrondissement waarin SABINE VANDINGENEN is gevestigd, is bevoegd en het Belgische recht is van toepassing.